بین الملل تابناک: چهل و یکمین روز از حمله روسیه به اوکراین با دستور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور میگذرد؛ تهاجمی که تحولات و رویدادهای زیادی را به دنبال خود داشته و منجر به تحریم گسترده روسیه از سوی بلوک غرب شده است و دورنمای مشخصی برای پایان آن نیز وجود ندارد.
خبرگزاری فرانسه اعلام کرد که اسلوونی 33 دیپلمات روس را از این کشور اخراج میکند.
سوئد نیز خبر داد که سه دیپلمات روس را در اعتراض به آنچه جنایت جنگی روسیه در اوکراین توصیف کرد، اخراج میکند.
اسپانیا نیز تصمیم گرفته تا 25 دیپلمات روس را از این کشور اخراج کرده و آنها را تهدیدی برای امنیت این کشور توصیف کرده است.
همزمان با تشدید فشارهای کشورهای غربی علیه روسیه در رابطه با جنگ اوکراین، مقامهای ایتالیایی و دانمارکی اعلام کردند که دهها دیپلمات روس را از کشورهای خودشان اخراج کردند.
منابع رسانهای غربی از قبیل رویترز روز سه شنبه (امروز) در دو خبر جداگانه گزارش دادند، دولت ایتالیا و دانمارک تصمیم به اخراج تعدادی از دیپلماتهای روسی گرفتند.
طبق گزارشها، سخنگوی وزارت خارجه ایتالیا در بیانیهای اعلام کرد که «لوئیجی دی مایو» وزیر خارجه این کشور تصمیم ایتالیا برای اخراج ۳۰ دیپلمات روس را اعلام کرد.
پیش از این، مقامهای فرانسه و آلمان روز دوشنبه (دیروز) خود ضمن محکوم کردذن وقایع شهر «بوچا» و تاکید بر تدارک اتحادیه اروپا به منظور اعمال تحریمهای بیشتر علیه روسیه، از تصمیم خودشان برای اخراج دیپلماتهای مسکو خبر دادند.
منابع خبری روز سه شنبه از ارسال قریب الوقوع پهپادهای انتحاری ساخت آمریکا به اوکراین برای مقابله با ارتش روسیه خبر دادند.
به نوشته روزنامه «دیلی میل» آمریکا قصد دارد ۱۰ فروند پهپاد انتحاری بسیار قدرتمند «سوئیچ بلید ۶۰۰» را به عنوان بخشی از بسته کمک نظامی ۳۰۰ میلیون دلاری تازه رونمایی شده به اوکراین ارسال کند.
این پهپادهای ۵۰ پوندی میتوانند ۲۴ مایل پرواز کرده و به مدت ۴۰ دقیقه بر فراز هدف پرواز کنند. این پهپادهای انتحاری با استفاده از کلاهکهای مخصوص میتوانند یک تانک را نابود کنند.
خبر اهدای کمک مالی به اوکراین توسط پنتاگون روز جمعه گذشته اعلام شد و قرار است پهپادی سوئیچ بلید مستقیماً از شرکت سازنده مستقر در کالیفرنیا تهیه، نه اینکه از انبار ارتش ایالات متحده گرفته شود. این پهپادها جدا از بسته ۸۰۰ میلیون دلاری اعلام شده توسط کاخ سفید در ۱۶ مارس (چهارشنبه ۲۵ اسفند) هستند.
این در حالی است که چند تحلیلگر امور نظامی آمریکایی به تازگی با بررسی تحولات اوکراین و استفاده این کشور از پهپادهای «بیرقدار» ساخت ترکیه نوشتند، بیرقدارهای اوکراین نمیتوانند پشتیبانی هوایی نزدیک ارائه دهند و برابر پدافند هوایی روسیه بسیار آسیب پذیر هستند.
«کریستن فونتنروز» و «اندی دربی» در تحلیل خود عنوان کردند که «زمان» یک عامل مهم است. در ترکیه، چرخه تولید بیرقدار کند است، به این معنی که آنکارا نمیتواند تعداد مورد نیاز را به موقع در اختیار اوکراین قرار دهد. همچنین، حتی اگر اوکراینیها با پهپادهای ترکیه به خوبی عمل کنند، باز هم زمان میبرد تا در عملیات زمینی درگیر شوند. آنها در ارائه پشتیبانی هوایی نزدیک شکست خوردهاند، زیرا این سیستم هنوز برابر دفاع هوایی آسیب پذیر است.
به گفته این دو تحلیلگر آمریکایی، در سوریه و لیبی، پهپادهای ترکیه به سامانه پدافند هوایی متحرک «پانتسیر-اس ۱» آسیب جدی وارد کردند، اما روسیه از این سامانه در اوکراین استفاده نمیکند. ناتوانی بیرقدار در ارائه پشتیبانی هوایی لازم در حقیقت زیر مشهود است، ۳۹ فروند از این نوع پهپاد در لیبی سرنگون و مفقود شد، ۸ فروند در سوریه و ۳ فروند از این پهپاد نیز در مناقشه قره باغ سرنگون شده است، و شماری از آنها توسط روسها سرنگون شدهاند که اوکراین هنوز در حال شمارش است.
دبیر کل ناتو بعد از ظهر سه شنبه به وقت تهران با بیان احتمال فشار بیشتر روسیه بر اوکراین گفت، شرکای ناتو مصمم هستند که حمایت تسلیحاتی بیشتری از اوکراین ارائه کنند.
«ینس استولتنبرگ» دبیر کل ناتو در اظهاراتی گفت: «شرکای ناتو مصمم هستند که حمایت تسلیحاتی بیشتری از اوکراین ارائه کنند.»
وی افزود: «درهفتههای آینده، ما منتظر فشار بیشتر روسیه در شرق اوکراین هستیم .مسکو از جاه طلبیهای خود در اوکراین دست نمیکشد.»
«دیمیتری پسکوف» سخنگوی کرملین امروز (سهشنبه) با توجه به تلاشهای اخیر کشورهای غربی در فضاسازی علیه روسیه در قضیه بوچا تصریح کرد که هرگونه اتهام علیه روسیه در ارتباط با قضیه بوچا نه تنها «بیاساس» است بلکه یک «نمایش غمانگیز است که به خوبی صحنهسازی» شده است.
خبرگزاری روسی «تاس» گزارش کرد، سخنگوی کرملین در پاسخ به سؤالی مبنی بر احتمال انجام تحقیقات درباره وقایع بوچا گفت: «لازم که به این قضیه فکر کنیم که تا چه اندازه انجام یک تحقیقات امکانپذیر است».
وی سپس ادامه داد: «ما همچنان تأکید داریم که هرگونه اتهام علیه روسیه و ارتش روسیه نه تنها بیاساس است بلکه یک نمایش کاملاً صحنهسازی شده است و چیزی جز یک نمایش غمانگیز نیست».
در ادامه اقدامات کشورهای غربی و متحدان آمریکا در قبال روسیه بابت عملیات این کشور در اوکراین، اتحادیه اروپا اعلام کرده که ورود کشتیهای روسیه به بنادر کشورهای عضو ممنوع خواهد بود.
به گزارش منابع خبری، «اورسولا فُن در لاین» رئیس کمیسیون اروپا بعد از ظهر سه شنبه به وقت تهران در این زمینه گفت: «اتحادیه اروپا روی تحریمهای جدید، از جمله محدودیتهای واردات نفت کار خواهد کرد. اتحادیه اروپا سالانه چهار میلیارد یورو تحریم واردات زغال سنگ روسیه را اعمال خواهد کرد.»
وی افزود: «اتحادیه اروپا ورود کشتیهای روسی (عملیاتی) به بنادر اتحادیه اروپا را به استثنای کشتیهای حامل مواد غذایی و انرژی رارممنوع خواهد کرد.»
بر اساس گزارش رسانههای سوئد وزارت امور خارجه این کشور تصمیم به اخراج سه دیپلمات روس گرفته است. دولت اسپانیا نیز از اخراج دیپلماتهای روس خبر داده است.
رسانه "رادیو سوئد" به نقل از آن لینده، وزیر امور خارجه این کشور گزارش کرد، سوئد سه کارمند سفارت روسیه در شهر استکهلم را اخراج میکند.
طبق گزارش این رسانه، لینده عنوان کرد، این دیپلماتها مطابق با کنوانسیون روابط دیپلماتیک وین رفتار نکردهاند.
وزارت خارجه اسپانیا نیز اعلام کرد ۲۵ دیپلمات روس از این کشور اخراج میشوند.
اوایل روز سه شنبه، وزارت امور خارجه دانمارک نیز اعلام کرد که تصمیم به اخراج ۱۵ دیپلمات روسیه از این کشور گرفته و وزارت امور خارجه ایتالیا نیز ۳۰ دیپلمات روس را از این کشور اخراج کرد.
سخنگوی پنتاگون اعلام کرد، پهپاد به همراه موشکهای ضد تانک جاولین و سیستمهای موشکی سطح به هوای استینگر در اولویت تسلیحات آمریکایی برای ارسال به اوکراین قرار دارند.
به گزارش خبرگزاری تاس، جان کربی سخنگوی وزارت دفاع آمریکا همچنین گفت: در ۲۴ ساعت آینده یک محموله دیگر تسلیحاتی وارد خواهد شد. ما در حال اولویتبندی انواع قابلیتها در محمولههایی هستیم که میدانیم اوکراینیها بیشترین نیاز را دارند و شامل پهپادها، جاولین و استینگر میشود. اینها در اولویت قرار دارند.
سخنگوی پنتاگون در ادامه صحبتهایش افزود: هدف ما همانطور که پیشتر هم گفته بودم این است که هر چه سریعتر این محمولهها را به اوکراین بفرستیم تا مطمئن شویم که آنها میتوانند به دفاع از خودشان ادامه دهند.
اخیرا، کربی اعلام کرده بود که وزارت دفاع آمریکا ۳۰۰ میلیون دلار دیگر را برای کمک به اوکراین اختصاص میدهد.
وی همچنین در بیانیهای جداگانه نیز اعلام کرد که لوید آستین، وزیر دفاع ایالات متحده در تماسی تلفنی با وزیر دفاع اوکراین نسبت به کمک نظامی به این کشور متعهد شده است.
سخنگوی وزارت خارجه روسیه دوشنبه شب به وقت تهران از پاسخ دادن به اقدام آلمان در اخراج ۴۰ دیپلمات روس خبر داد.
به نوشته خبرگزاری «نیوز آرمنیا»، «ماریا زاخاروا» سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه گفت: «روسیه قطعا به آلمان که ۴۰ دیپلمات روسیه را عنصر نامطلوب اعلام کرد، پاسخ خواهد داد.»
زاخاروا اقدام رهبری آلمان را «عمل بدخواهانه ماشین سیاسی آلمان» توصیف کرد. دولت آلمان روز دوشنبه دستور اخراج ۴۰ دیپلمات روس از برلین را صادر کرد.
«آنالنا بائربوک» وزیر خارجه آلمان اعلام کرد که تعداد قابل توجهی از دیپلماتهای روسیه به دلیل بی رحمی غیر قابل باوری که مسکو در شهر بوچا و در کل در اوکراین مرتکب شده، اخراج میشوند.
بائربوک همچنین گفت اقدامات بیشتری از شرکای آلمان در سرتاسر جهان در پیش خواهد بود و تاکید کرد که تحریمها علیه روسیه باید گستردهتر شود.
وزارت خارجه روسیه ضمن اعلام مخالفت خود با این اقدام آلمان گفت که پاسخی مناسب به این اقدام برلین خواهد داد.
گروه هکری انانیمس اعلام کرد که به اطلاعات ۱۲۰ هزار تن از سربازان روسی دست پیدا کرده است.
به گزارش پایگاه خبری فورچن، این گروه در پیامی که در توییتر منتشر کرد، نوشت: تمامی سربازانی که در حمله به اوکراین شرکت داشتند باید به دادگاه جرایم جنگی برده شوند.
این اطلاعات شامل اطلاعات شخصی مانند تاریخ تولد، محل زندگی، شماره گذرنامه و واحد خدمت است.
گرچه این گروه این خبر بهدست آوردن این اطلاعات را در اوایل هفته جاری منتشر کرد، اما این موضوع پیشتر در اولین روزهای حمله روسیه به اوکراین، در یک روزنامه اوکراینی منتشر شد.
این روزنامه اعلام کرده بود که «مرکز استراتژیهای دفاعی این اطلاعات را از منابع قابل اعتماد بهدست آورده است.»
انانیمس اعلام کرد که «تا زمانی که روسیه تهاجمش را متوقف نکند، حملات هکری ادامه خواهد داشت.»
از دیگر اقدامات اخیر این گروه میتوان به هک کردن پرینترهای روسی و پخش پیامهایی علیه کرملین اشاره کرد. انانیمس همچنین اعلام کرد که در حال آموزش مردم روسیه برای نصب نرمافزای هستند که به آنها اجازه دور زدن سانسور را میدهد.
آمریکا هشدار داد، روسیه در بحبوحه استقرار مجدد گسترده نیروهایش برای غلبه بر نیروهای اوکراینی در شرق این کشور است.
به گزارش خبرگزاری آناتولی، جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی آمریکا گفت: کرملین در "اهداف جنگیاش" تجدیدنظر کرده و در حال حاضر پس از عقبنشینی از شمال اوکراین، تلاش میکند تا عملیاتهای جنگیاش را در شرق و بخشهای جنوبی این کشور متمرکز کند.
وی به خبرنگاران در کاخ سفید گفت: تمامی نشانهها حاکی از آنند که روسیه تلاش خواهد کرد تا بر نیروهای اوکراینی در شرق این کشور غلبه و آنها را محاصره کند.
دونباس که در آن دو جمهوری خودخوانده جداییطلب و حامی روسیه قرار دارند و در فوریه سال جاری میلادی از سوی ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه به رسمیت شناخته شدند، در شرق اوکراین است.
سالیوان گفت: یکی از نشانههای تغییر قابل توجه در اهداف نظامی روسیه این است که مسکو تلاش میکند دهها گردان تاکتیکی را که شامل دهها هزار سرباز هستند مجددا مستقر کند.
وی هشدار داد: مرحله بعدی جنگ روسیه احتمالا "طولانی" خواهد شد و بعدها مشخص میشود که چندین ماه یا بیشتر به طول خواهد انجامید.
سالیوان افزود: ما نباید خیال کنیم که روسیه تاکتیکهایش را که شامل حملات گستاخانه و بیشرمانه به اهداف غیرنظامی بوده و هست، اصلاح خواهد کرد.
مشاور امنیت ملی آمریکا گفت: در حالی که ممکن است مسکو اکنون به استفاده از فشار نظامی برای پیدا کردن راهحلی سیاسی علاقهمند باشد، اما اگر این حمله به شرق اوکراین ثابت کند که دستاوردهای خوبی به همراه خواهد داشت، روسیه احتمالا نیروهای خود را برای اهداف بیشتر از جمله بدست آوردن کنترل بر قلمروهای بیشتر در اوکراین، افزایش خواهد داد.
وی همچنین روسیه را به اعمال تحریمهای بیشتر تهدید کرد و گفت: ما شواهدی را جمعآوری میکنیم که تأیید میکند روسیه مرتکب جنایات جنگی و نسلکشی در اوکراین شده است.
سالیوان افزود: روسیه در حمله به کییف شکست خورد و نیروهایش برای تمرکز بر شرق و جنوب اوکراین عقب نشینی کردند. ما جرائم و جنایات جنگی در اوکراین را دنبال میکنیم تا ببینیم که آیا آنها به نسلکشی تبدیل میشوند یا خیر.
مشاور امنیتی رئیسجمهور آمریکا اضافه کرد: ما به فشار اقتصادی بر روسیه ادامه خواهیم داد. روسها سعی کردند تمام اوکراین را تحت سلطه خود درآورند، اما شکست خوردند.
وی درباره کمکهای نظامی به کییف گفت: حمایت ما از اوکراین شامل سلاحهای تهاجمی، اطلاعاتی و سیستمهای دفاعی پیشرفته است. نیروهای اوکراینی شجاعانه دفاع میکنند و ما کمکهای نظامی و امنیتی بیشتری ارائه خواهیم کرد. کمکهای نظامی ما به اوکراین مستمر است و بر درگیریها به نفع این کشور تأثیر میگذارد. ما در تلاش هستیم تا بسته جدیدی از تحریمها را با هماهنگی متحدان اروپایی خود علیه روسیه اعمال کنیم.
وزیر امور خارجه مصر از آمادگی کشورهای عربی برای میانجیگری میان روسیه و اوکراین با هدف پایان دادن به جنگی خبر داد که از ۴۰ روز قبل تاکنون ادامه دارد.
به گزارش روسیا الیوم، سامح شکری، وزیر امور خارجه مصر اعلام کرد که کشورهای عضو اتحادیه عرب آماده ایفای نقش میانجی در مذاکرات روسیه و اوکراین هستند.
وی در اظهاراتی پس از گفتگوی دوشنبه شب گروه تماس وزرای اتحادیه عرب با سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه در مورد اوکراین، گفت: "هدف ما تسهیل مذاکرات مستقیم بین روسیه و اوکراین است. ما بار دیگر آمادگی خود را برای میانجیگری میان طرفین با هدف پیشبرد روند مذاکرات و پایان دادن به درگیری نظامی و آغاز مذاکرات را برای اعتماد سازی و دستیابی به راهکاری مسالمت آمیز که منجر به پایان این بحران شود اعلام کردیم. "
وزیر امور خارجه مصر عنوان داشت: ما از همه طرفهای درگیر خواستیم که درگیریها را متوقف کنند و از گزینه نظامی برای حل مسئله استفاده نکنند و خواستار حل و فصل دیپلماتیک و گفتگوی زودهنگام شدیم.
از سوی دیگر، اتحادیه عرب بر لزوم تضمین امنیت شهروندان عرب ساکن اوکراین تاکید کرد.
« دیمیترو کولبا » وزیر خارجه اوکراین در گفت و گوی تلفنی با « وانگ یی » وزیر امور خارجه چین از وی درخواست کرد تا دولت چین از روابطش با روسیه برای پایان و خاتمه جنگ استفاده کند.
به گزارش خبرگزاری «رویترز»، مکالمه تلفنی میان وزیران امور خارجه چین و اوکراین که به گفته «وانگ یی» به درخواست «دیمیترو کولبا» صورت گرفت، نخستین گفتگوی در سطوح بالا میان دو کشور چین و اوکراین از اول مارس سال جاری می باشد که وزیر امورخارجه اوکراین از چین خواست تا از روابطش با روسیه برای پایان دادن به حمله نظامی استفاده کند.
«وانگ یی» وزیر امورخارجه چین نیز در این گفتگوی تلفنی بار دیگر خواستار مذاکره و پایان دادن به مناقشه روسیه و اوکراین شد.
براساس اطلاعات وزارت امور خارجه چین، «وانگ یی» اعلام کرده است: «جنگ ها سرانجام و به تدریج پایان می یابند. مهم این است که چگونه امنیت اروپا حفظ شود و مکانیسم متوازن، موثر و کارآمد و پایدار امنیت اروپا ایجاد شود. در این میان چین آمادگی دارد تا نقشی سازنده در رسیدن به این هدف داشته باشد.»
از سوی دیگر وزیر امور خارجه اوکراین در حساب کاربری توئیتر خود نوشت: « از همتای چینی خود برای همبستگی با قربانیان غیرنظامی تقدیر می کنم. ما هر دو معتقدیم پایان دادن به جنگ علیه اوکراین منافع مشترک صلح آمیز، امنیت غذایی و تجارت بین المللی را به همراه خواهد داشت.»
معاون نمایندگی دائم روسیه در سازمان ملل متحد، وجود سلاح های اتمی آمریکا در کشورهای غیرهسته ای عضو ناتو در قلمرو اروپا را ناقض معاهده ان.پی.تی عنوان کرد و خواستار بازگرداندن این سلاح ها به آمریکا شد.
به گزارش اسپوتنیک، دیمیتری پولیانسکی در نشست خلع سلاح سازمان ملل متحد گفت: به عنوان یکی از موارد نقض تعهدات ان پی تی، سلاح های غیرراهبردی آمریکا در قلمرو کشورهای غیرهسته ای مشخصی نگه داری می شوند و این سلاح ها و ابزارهای پرتاب آنها مدرنیزه شده اند.
وی تصریح کرد: براساس طرحی که «ماموریت های مشترک اتمی ناتو» نامیده شده، کشورهای غیرهسته ای عضو ناتو نیز در زمینه استفاده و کار با این سلاح ها آموزش داده می شوند.
این دیپلمات روس گفت: این رویه باید متوقف شود و سلاح های اتمی آمریکا باید از کشورهای غیرهسته ای جمع آوری و به این کشور برگردانده شود و زیرساخت های استقرار آنها در اروپا باید از بین برود.
پولیانسکی از تشکیل اتحاد نظامی کشورهای استرالیا، انگلیس و آمریکا(آکوس) انتقاد کرد و تشکیل این اتحاد نظامی را دارای تاثیر منفی بر نظام منع اشاعه دانست.
وی افزود: این اتحاد تنش ها را در فضای امنیت بین الملل تشدید کرده و دور جدیدی از مسابقه تسلیحاتی را نه تنها در منطقه آسیا-اقیانوسیه بلکه در کل جهان به راه می اندازد.
معاون نمایندگی دائم روسیه در سازمان ملل متحد از آمریکا خواست تا طرح های خود برای استقرار موشک های برد کوتاه و برد متوسط در خاک اروپا و منطقه آسیا اقیانوسیه را کنار بگذارد.
پولیانسکی گفت: ضرب الاجل مربوط به استقرار موشک های زمینی روسیه همچنان پابرجاست و آینده این ضرب الاجل به آرایش نیروها در مرزهای غربی روسیه و نحوه تامین تسلیحات اوکراین توسط ناتو بستگی دارد.
وی افزود: برخلاف گمانه زنی های اخیر، استفاده از پتانسیل های هسته ای توسط روسیه فقط در پاسخ به استفاده از آن علیه کشورمان و متحدانمان انجام خواهد شد و اتهامات درباره احتمال استفاده مسکو از سلاح اتمی علیه کی یف بی اساس است.
سخنرانی زلنسکی در شورای امنیت درباره کشتار غیرنظامیان
ولودیمیر زلنسکی در پیامی ویدئویی اعلام کرد که امروز سهشنبه در شورای امنیت سازمان ملل درخصوص کشتار غیرنظامیان در شهرهای این کشور سخنرانی خواهد کرد.
به گزارش فرانس ۲۴، وی مدعی است که در شهر بوچا حداقل ۳۰۰ غیرنظامی کشته شدهاند و انتظار دارد که تعداد تلفات غیر نظامیان در سایر شهرهای این کشور بالاتر باشد.
زلنسکی ادامه داد: ما علاقهمند به کاملترین و شفافترین تحقیقات هستیم به گونهای که نتایج آن برای کل جامعه بین المللی مشخص و توضیح داده شود.
رسانههای غربی ۱۴ فروردین ماه ۱۴۰۱ با انتشار تصاویری از شهر بوچا در نزدیکی کییف مدعی شدند نیروهای روسیه حین خروج از اطراف پایتخت اوکراین غیرنظامیان را هدف گلوله قرار دادهاند.
کاخ کرملین روز دوشنبه اعلام کرد که قاطعانه اتهام دست داشتن در کشتار غیرنظامیان شهر بوچا در اوکراین را رد میکند.
به گزارش اسپوتنیک، (دولت) «کییف» و رسانههای اوکراینی تصاویر ویدیویی را از شهر بوچا در شمال اوکراین نشان دادهاند که در آن اجساد کشته شدگان دیده میشود. کییف روسیه را در این رابطه مقصر دانسته درحالی که مسکو این اتهامات را به شدت محکوم و تقبیح میکند و به این موضوع اشاره دارد که نیروهای روسی چند روز قبل از این شهر عقب نشستهاند.
واکنش روسیه به استفاده از تسلیحات هسته ای علیه اوکراین
دیپلمات ارشد روسیه در واکنش به برخی گزارش ها مبنی بر احتمال استفاده از تسلیحات هسته ای در اوکراین، این مساله را بطور قاطع رد کرد.
به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، دیمیتری پولیانسکی معاون سفیر روسیه در سازمان ملل در جلسه کمیسیون خلع سلاح گفت که بر خلاف گمانه زنی ها، استفاده روسیه از سلاح هسته ای فقط در واکنش به استفاده از سلاح هسته ای و دیگر سلاح های کشتار جمعی علیه مسکو و متحدانش است.
دیپلمات ارشد روس گفت: این معیارها به هیچ وجه نمی تواند برای سناریویی که در حال حاضر در اوکراین در حال رخ دادن است، اعمال شود. علاوه بر این، روسیه قاطعانه به این اصل پایبند است که هیچکس در جنگ هسته ای پیروز نیست و نباید چنین جنگی به راه بیفتد.
پولیانسکی در جلسه کمیسیون خلع سلاح سازمان ملل تاکید کرد که ادعاها در مورد احتمال استفاده روسیه از سلاح هسته ای در اوکراین هیچ مبنای منطقی ندارد.
اظهارات دیپلمات روسی در بحبوحه نگرانی غرب مبنی بر اینکه درگیری میان اوکراین و روسیه ممکن است به یک جنگ هستهای تبدیل شود، مطرح شد. این دغدغه زمانی ایجاد شد که ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه ماه گذشته دستور داد تا نیروهای هستهای کشورش در حالت آماده باش کامل قرار گیرند.
پیش از این نیز پنتاگون در ارزیابی جدید خود که به کنگره ارائه شد، اعلام کرد پوتین ممکن است در صورت ادامهدار شدن مقاومت اوکراین و کاهش توان نظامی متعارف روسیه، غرب را به استفاده از سلاح اتمی تهدید کند.